VOETBAL12 dec '14 14:57Aangepast op 12 dec '14 16:06

Feyenoorder Kongolo inzetbaar tegen AZ

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord kan zondag in de thuiswedstrijd tegen AZ gewoon beschikken over verdediger Terence Kongolo.

ANP
ANP

De jonge international viel donderdag uit in de Europa Leaguewedstrijd tegen Standard Luik, omdat hij zich niet lekker voelde. ,,Vanochtend zei Terence tegen mij dat hij zich alweer veel beter voelde. Daarom verwacht ik geen problemen richting aanstaande zondag'', zei trainer Fred Rutten.

Ook Khalid Boulahrouz lijkt inzetbaar voor het laatste thuisduel van de Rotterdammers voor de winterstop. De ervaren verdediger liet zich al vroeg in de wedstrijd tegen Standard wisselen vanwege lichte liesklachten.

Net als Feyenoord draait ook AZ op dit moment prima. Dat is ook Rutten niet ontgaan. ,,Ze zijn bezig aan een goede serie, met een speelwijze die de afgelopen periode veel resultaat heeft opgeleverd. Daarom is AZ absoluut een ploeg om rekening mee te houden'', zei hij vrijdag.

AZ

AZ-trainer John van den Brom gaat ten opzichte van de laatste wedstrijd één wijziging doorvoeren. Door een schorsing is rechtsback Mattias Johansson er niet bij. Wie hem vervangt liet Van den Brom nog in het midden.

De coach had donderdag gekeken naar de wedstrijd van Feyenoord tegen Standard. ,,De kracht van Feyenoord is de roulatie op het middenveld en in de aanval. Alleen de spits is ook écht spits, de spelers daaromheen lopen bijna overal. Op dit moment lijkt alles te passen. Zij zitten in een flow, maar wij doen het ook uitstekend. We willen het in De Kuip weer laten zien.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen