VOETBAL13 mei '14 22:08Aangepast op 13 mei '14 22:36

Kongolo in voorlopige selectie Oranje

Auteur: ANP Nieuws

HOENDERLOO (ANP) - Terence Kongolo en Patrick van Aanholt zijn opgenomen in de voorlopige WK-selectie van het Nederlands elftal.

ANP
ANP

Kongolo debuteert in de spelersgroep van Oranje. Hij was afgelopen week al actief tijdens de trainingsstage van de nationale ploeg in Hoenderloo. Van Aanholt was met Vitesse actief in de play-offs om Europees voetbal. Hij is alsnog opgeroepen.

De voorlopige selectie van Oranje telt een grote verrassing: Gregory van der Wiel is niet opgeroepen. De rechtsback had de laatste weken last van een peesontsteking. Van Gaal geeft de voorkeur aan de rechtsbacks Daryl Janmaat en Paul Verhaegh.Tonny Vilhena heeft ook nog uitzicht op het WK, Davy Klaassen niet. Ook Kenneth Vermeer ziet het WK aan zich voorbijgaan. Van Gaal heeft vier doelmannen in zijn voorlopige selectie opgenomen. Hij moet of Jasper Cillessen, of Michel Vorm, of Tim Krul, of Jeroen Zoet nog teleurstellen.

De bondscoach gaf zijn selectie niet tijdens een persconferentie prijs. In een reactie via een persbericht wilde hij zijn keuze toch een klein beetje toelichten. ,,Het is altijd lastig keuzes te maken. Te meer omdat alle spelers zich op zo'n geweldig positieve wijze hebben ingezet. Maar we hebben de keuze weloverwogen gemaakt", zei hij. ,,Hoewel de boodschap voor de afvallers vervelend was, waren het goede gesprekken."

Van Gaal moet zijn definitieve selectie van 20 veldspelers en 3 doelmannen uiterlijk 2 juni bij de FIFA inleveren. Die spelers moeten ook deel uit hebben gemaakt van de voorlopige selectie. Alleen bij ernstige blessures kan hij zijn keurkorps nog aanvullen met spelers die op dit moment niet in beeld zijn.

Gerelateerde artikelen