VOETBAL12 sep '14 16:53Aangepast op 12 sep '14 17:22

FC Groningen mist fans in uitvak

Auteur: ANP Nieuws

GRONINGEN (ANP) - In de uitwedstrijd zondag tegen SC Cambuur moet FC Groningen het zonder supporters in het uitvak doen.

Archiefbeeld. ANP
Archiefbeeld. ANP

De fans moeten thuisblijven na ongeregeldheden in Leeuwarden op 17 augustus vorig jaar bij de vorige onderlinge confrontatie in Friesland. Naar aanleiding van die wanordelijkheden legde de tuchtcommissie van de KNVB FC Groningen een verbod op om bij de eerstvolgende uitwedstrijd tegen SC Cambuur aanhangers mee te nemen.

,,Het wordt vast een mooie wedstrijd, al is het ontzettend jammer dat er geen supporters mee mogen'', liet trainer Erwin van de Looi vrijdag op de Groningse website weten. ,,Bij een derby horen eigenlijk twee fanatieke supportersscharen. Doodzonde dat het uitvak nu leeg blijft. Ook voor alle thuisblijvers gaan we echter voor een goed resultaat.''

Voor het duel in Friesland vormt Mimoun Mahi (niet topfit) nog een vraagteken. Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos, Lorenzo Burnet en Martijn van der Laan zijn zeker niet beschikbaar bij de Groningers.

Bij SC Cambuur ontbreken door blessures in elk geval Wout Droste en Bob Schepers. Daniël de Ridder en Furdjel Narsingh zijn weer fit. ,,De selectie wordt groter'', constateerde trainer Henk de Jong vrijdag tevreden. ,,Natuurlijk krijg je dan een luxeprobleem, maar daar moet je als trainer mee kunnen omgaan.''

Gerelateerde artikelen