VOETBAL21 nov '14 14:58Aangepast op 21 nov '14 16:25

De Boer: Fischer maakt stappen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Frank de Boer stelde vrijdag tevreden vast dat Viktor Fischer steeds dichter bij zijn rentree in het eerste elftal van Ajax komt.

ANP
ANP

De Deense aanvaller staat al zo'n tien maanden aan de kant met een zware hamstringblessure, maar aan die periode lijkt een eind te komen. ,,Viktor kan nog niet met alles meedoen, maar maakt wel stappen'', aldus De Boer.

Het duel zaterdag met sc Heerenveen komt nog veel te vroeg voor Fischer, maar De Boer heeft genoeg andere spelers om uit te kiezen. De internationals die deze week met hun land in actie kwamen, keerden zonder grote blessures terug. Lasse Schöne en Thulani Serero hadden wel pijntjes aan respectievelijk een knie en een hamstring, maar zijn op tijd fit voor het duel met de Friezen.

Lucas Andersen kreeg dinsdag in de oefeninterland van Denemarken tegen Roemenië een ferme tik op zijn gebit, maar ook hij kan spelen. ,,Het is nogal wat als twee voortanden naar achter gebeukt worden en weer naar voren moeten worden gezet'', sprak De Boer. ,,Het is gevoelig, maar met medicatie moet het goed komen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen