VOETBAL22 nov '14 12:53

Ajax: noodverordening Parijs overdreven

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Ajax is niet blij met de noodverordening die is afgegeven in Parijs.

Archiefbeeld. ANP
Archiefbeeld. ANP

De lokale overheid heeft besloten dat Ajax-fans die volgende week dinsdag zonder kaartje voor de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de Franse hoofdstad zijn, maximaal zes maanden achter de tralies kunnen verdwijnen. Overdreven, zegt een woordvoerder zaterdag.

Naast de celstraf lopen ongenode Ajacieden het risico 30.000 euro boete en een stadionverbod van een jaar in Frankrijk te krijgen. Eerder besloot PSG al dat er maar 850 Ajax-supporters welkom zijn en er mogen geen fans bij de training zijn. Redenen voor de maatregelen zijn dat de Franse politie signalen heeft dat supporters van Ajax en PSG de confrontatie met elkaar willen aangaan en de rellen die Ajax-fans in het verleden hebben veroorzaakt.

,,Ik begrijp dat ze de maatregelen nemen. Zij willen preventief een signaal afgeven. Maar dreigen met maximale straffen is overtrokken'', zei de woordvoerder.

Volgens Ajax zijn er flink wat mensen die een retourtje naar Parijs hebben geboekt, maar geen kaartje voor de wedstrijd hebben. Zij hoeven zich geen zorgen te maken. Alleen supporters die dreigen de boel te verstoren, kunnen worden opgepakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen