VOETBAL13 sep '14 22:47

Willem II stunt tegen Feyenoord in Kuip

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord wil dat de ploeg van de nieuwe trainer Fred Rutten dit seizoen gaat meestrijden om de landstitel.

ANP PRO SHOTS
ANP PRO SHOTS

Die ambitieuze doelstelling lijkt echter voor de huidige selectie veel te hoog gegrepen. Het gepromoveerde Willem II zette de Rotterdamse ploeg in De Kuip lelijk te kijk: 1-2.

Feyenoord, met de nieuwkomers Kenneth Vermeer en Karim El Ahmadi in het basisteam, leek er in een volle Kuip aanvankelijk best nog wel zin in te hebben. Na amper 40 seconden kwam Lex Immers, bij absentie van Jordy Clasie (extra rust) aanvoerder van de thuisploeg, vrij voor het Tilburgse doel. Het schot van de Hagenaar kon nog net worden geblokt.

De vliegende start van Feyenoord leek de opmaat voor een vrolijke avond voor het legioen, maar niets bleek minder waar. Het goed georganiseerde Willem II toonde met verzorgd veldspel opvallend veel offensieve ambities. In de 8e minuut ging Samuel Armenteros, die vorig seizoen nog op huurbasis bij Feyenoord speelde, er aan de linkerkant vandoor. Diens hoge voorzet werd door de meegekomen rechtsback Frank van der Struijk knap ingetikt, 0-1.

Boëtius

Ook daarna verzuimde linksbuiten Jean-Paul Boëtius bij Feyenoord zijn verdedigende taken uit te voeren. Mede daardoor kon Van der Struijk veelvuldig opkomen als extra aanvaller bij de Tilburgers. Boëtius maakte een onzekere indruk en leek rijp voor een snelle wissel. Vlak voor de rust had hij nog wel een prima solo in huis, die hij echter besloot met een wild schot over het doel.

De stand was op dat moment al zo'n 20 minuten 0-2 door een treffer van Armenteros, die uit een voorzet van Terell Ondaan raak schoot. Linksback Terence Kongolo liet zich door Ondaan kinderlijk eenvoudig uitspelen. Mede daardoor ging het armetierige Feyenoord met een striemend fluitconcert de rust in.

Rutten nam tijdens de pauze geen halve maatregelen: Joris Mathijsen en Boëtius eruit, Jens Toornstra en Elvis Manu erin. De sterke Lamprou kwam echter nauwelijks in de problemen. Debutant Colin Kazim-Richards kwam als derde invaller in de 75e minuut nog wel tot scoren (1-2) en was in het kansrijke slotoffensief met een fraaie omhaal ook nog dicht bij de gelijkmaker. In de 89e minuut knalde Toornstra nog op de paal.

Gerelateerde artikelen