VOETBAL27 apr '14 16:37

Concurrentie profiteert van 1-1 bij NAC-RKC

Auteur: ANP Nieuws

BREDA (ANP) - NAC Breda en RKC Waalwijk verkeren nog altijd in onzekerheid over hun eredivisiebestaan.

ANP
ANP

De Brabantse ploegen speelden gelijk in het Rat Verlegh Stadion (1-1) en gaan op de laatste speeldag uitmaken wie nacompetitievoetbal gaat spelen. NAC heeft een voorsprong van 3 punten en een beduidend beter doelsaldo.

Het duel in Breda brandde pas diep in de tweede helft los. Sander Duits zette RKC op gelijke hoogte en maakte daarmee de openingstreffer van Jordy Buijs ongedaan, waarmee hij een ware Waalwijkse storm ontketende. De druk op NAC was in het laatste kwartier immens, maar de ploeg hield stand, doordat Romeo Castelen enkele grote kansen miste en een kopbal van Evander Sno voor de lijn werd weggehaald. RKC moet zodoende in de laatste wedstrijd in elk geval winnen van sc Heerenveen en hopen dat NAC dik verliest bij PSV.

Beide ploegen lieten in de beginfase duidelijk zien waarom zij zo lang in onzekerheid verkeren over hun eredivisiebestaan. Inzet en strijdlust konden niet verbloemen dat NAC en RKC wederom tekortschoten op kwalitatief gebied, te zien aan het aantal foute passes en daaruit voortvloeiend balverlies. Bij gebrek aan goede kansen wendde NAC zich na zo'n 20 minuten tot scheidsrechter Bas Nijhuis, die geen strafschop wilde geven voor een lichte overtreding van Sno op Uros Matic.

De leidsman had even later toch zijn aandeel in Bredaas succes. Hij kende NAC een vrije trap toe op 30 meter van het doel van RKC, waarna Buijs voor het hoogtepunt van de eerste helft zorgde. De middenvelder gaf de bal een slinger richting doelman Arjan van Dijk, die te laat in de hoek lag om de openingstreffer te voorkomen. De supporters die de korte reis vanuit Waalwijk hadden gemaakt, hadden lang weinig te vieren, tot Duits met een mooi afstandsschot gelijkmaakte. Hoewel NAC daarmee op de rug lag, verzuimde RKC de winnende treffer te maken.

Gerelateerde artikelen