VOETBAL22 aug '14 13:47Aangepast op 22 aug '14 16:26

Vernieuwd Heerenveen tegen Excelsior

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - SC Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges moet na het vertrek van spelmaker Hakim Ziyech naar FC Twente een nieuw aanvalsplan bedenken voor de komende thuiswedstrijd tegen Excelsior.

ANP
ANP

Ziyech maakte alle twee de Friese goals tot dusver en bezorgde de ploeg daarmee 1 punt uit de eerste twee wedstrijden. Mogelijk start de Zweedse aanwinst Sam Larsson zaterdag in de basis, omdat ook Joey van den Berg ontbreekt, vanwege een schorsing.

,,Ik ben twee derde van mijn middenveld kwijt'', zei Lodeweges vrijdag. ,,Een beetje overdreven gesteld begint de voorbereiding door het vertrek van Ziyech opnieuw. We moeten in sneltreinvaart de zaken weer op de rails zetten.''

Heerenveen mist ook aanvaller Thomas Dalgaard, vanwege een liesblessure. Hij wordt vrijwel zeker vervangen door Mark Uth.

Excelsior

Excelsior reist met vertrouwen én een fitte selectie af naar Friesland. De Kralingers staan na de 1-1 bij NAC en de thuiszege (3-2) op Go Ahead Eagles op een verrassende 5e plaats - een evenaring van de beste seizoensstart uit de clubhistorie.

,,De overwinning heeft ons goed gedaan'', zei trainer Marinus Dijkhuizen. ,,Daar kun je als trainer niet tegenaan praten. We wisten vooraf dat we een gunstig programma hadden in de eerste weken tegen ploegen waar we punten tegen kunnen pakken. Heerenveen is weer een andere tegenstander, maar FC Dordrecht heeft daar ook gewonnen dus hebben wij ook kans op een goed resultaat. Dat ze Ziyech kwijtraakten en Van den Berg geschorst is, is gunstig voor ons.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen