VOETBAL27 apr '14 16:43

Heerenveen eenvoudig langs FC Utrecht

Auteur: ANP Nieuws

HEERENVEEN (ANP) - SC Heerenveen mag nog steeds blijven hopen op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal.

ANP
ANP

De Friezen wonnen zelf thuis met 4-1 van FC Utrecht en kunnen op de slotdag nog vierde worden als concurrenten PSV en Vitesse punten laten liggen.

De beste kansen waren aanvankelijk voor Utrecht, zo schoot Jacob Mulenga voorlangs, maar het was Heerenveen dat vlak voor rust de leiding nam. Marten de Roon haalde van grote afstand uit en zag de bal buiten bereik van doelman Robbin Ruiter in het net belanden.

Na rust was topscorer Alfred Finnbogason dicht bij de 2-0. De IJslander mocht alleen op Ruiter af, maar zijn schot ging net naast. Halverwege de tweede helft werd het alsnog 2-0. Bilal Basacikoglu vond na een fraaie rush Finnbogason, die de net ingevallen Hakim Ziyech in staat stelde te scoren. De spelmaker stond zelf aan de basis van de 3-0. Hij vond met een vrije trap bij de tweede paal Hans van Aken, die koppend de derde Friese treffer binnen werkte.

Utrecht, dat zich vorige week al veilig speelde, stelde pas iets de slotfase tegenover. Mulenga redde de eer door Brian Vandenbussche te passeren. De Belg, die na dit seizoen vertrekt uit Friesland, loste vlak voor tijd Kristoffer Nordfeldt af onder de lat. Het laatste woord was echter aan Finnbogason, die er nog 4-1 van maakte.

Gerelateerde artikelen