VOETBAL20 mei '14 21:24

Oranje trapt af in stromende regen

Auteur: ANP Nieuws

LAGOS (ANP) - In de stromende regen opende de voorselectie van het Nederlands elftal voor het WK dinsdagavond het trainingskamp in Portugal.

ANP
ANP

Louis van Gaal wachtte nog een half uurtje vergeefs of het droog zou worden. Vervolgens stuurde hij zijn spelers toch maar het natte speelveld van het luxe Cascade Resort in Lagos op.

De bondscoach verkoos de Algarve als trainingslocatie omdat die regio een vergelijkbaar klimaat heeft als Rio de Janeiro, de Braziliaanse stad waar Oranje tijdens het WK verblijft. Het weer in Lagos deed dinsdag meer denken aan het klimaat van Manchester, de stad waar hij volgend seizoen als clubtrainer aan de slag gaat. Het regende niet alleen, maar stormde soms ook in het meestal zonovergoten zuiden van Portugal. Pas aan het einde van de training klaarde het weer op.

Manchester United maakte maandag de komst van de geboren Amsterdammer eindelijk bekend. Het toeval wil dat de Engelse nationale ploeg zich op zo'n 50 kilometer van Lagos voorbereidt op de eindronde in Brazilië. Toch schitterde de Britse media door afwezigheid bij de eerste oefensessie van Van Gaal in Lagos. Enkele Portugese fotografen vereeuwigden de bondscoach wel op de training. ,,Misschien hebben ze in Engeland wel belangstelling'', zei één van hen, die geld rook.

Robben

Van Gaal gunde zijn spelers een rustige training, na een vliegreis van zo'n 3 uur. Hij stond met 24 van zijn 30 spelers op het veld. De aan zijn enkel geblesseerde Daryl Janmaat oefende individueel. Grote afwezige was Arjen Robben, die nog even mag uitrusten en pas donderdag in Lagos arriveert. Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Jeremain Lens waren wel van de partij. Ze ontbraken de afgelopen weken in Hoenderloo omdat ze nog met hun club in actie moesten komen.

Jean-Paul Boëtius, Karim Rekik, Tonny Vilhena en Quincy Promes zijn niet met het Nederlands elftal richting Portugal gereisd. Ze maken weliswaar deel uit van de voorselectie voor het WK, maar bereiden zich met Jong Oranje voor op het duel van 28 mei in de EK-kwalificatie met Jong Schotland.

Van Gaal en zijn spelers keren volgende week dinsdag terug in Nederland, waar ze zich richten op de laatste oefeninterlands in de aanloop naar het WK tegen Ghana (31 mei) en Wales (4 juni). Uiterlijk op 2 juni moet de bondscoach zijn definitieve selectie van 20 veldspelers en drie doelmannen bij de FIFA inleveren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen