VOETBAL21 apr '14 16:52

Ajax veroordeelt wangedrag supporters

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Voetbalvereniging Ajax veroordeelt het ,,wangedrag'' van supporters die zondag tijdens de bekerfinalewedstrijd tegen PEC Zwolle brandend vuurwerk op het veld gooiden.

ANP
ANP

In een verklaring zegt de club: ,,Gisteren had een fantastische dag moeten worden voor onze club en al onze supporters. Helaas heeft een groep meegereisde fans gemeend dit voetbalfeest te moeten verzieken. Met verwerpelijk gedrag hebben zij onze club in diskrediet gebracht. Wij als directie schamen ons oprecht voor deze mensen, die zich supporters van onze club wanen.''

,,Wij zullen met passende maatregelen komen'', zegt de club. Ajax zegt verder schriftelijk excuses te hebben aangeboden aan de KNVB als organiserende partij. ,,Ook maakten wij excuses aan stadion de Kuip waar wij te gast waren. Wij hebben PEC Zwolle nogmaals gefeliciteerd als winnaar van de finale en veel plezier gewenst bij hun festiviteiten.''

Ajax is een ,,diepgaand onderzoek'' gestart naar de gang van zaken. De gemeente Amsterdam heeft de club uitgenodigd op de kortst mogelijke termijn in overleg te gaan, stelt Ajax. Daarbij zullen ook de politie en het Openbaar Ministerie zijn. ook gaat Ajax in overleg met de KNVB en de supportersvereniging(en).

Ajax was vooralsnog telefonisch niet bereikbaar voor aanvullend commentaar. De NOS zegt dat de club tegen de omroep heeft verklaard dat risicosupporters zondag in Amsterdam allemaal gefouilleerd zijn. Van de andere supporters die met bussen naar de bekerfinale in Rotterdam gingen is één op de vier gefouilleerd. Volgens een Ajax-woordvoerder, aldus de NOS, zijn bij het fouilleren vier supporters aangehouden, twee vanwege vuurwerk en twee voor drugsbezit. Verder zijn 75 mensen geweigerd omdat de naam op hun seizoenskaart of clubkaart niet overeenkwam met die op een identiteitsbewijs.

Gerelateerde artikelen