VOETBAL26 okt '14 16:34

Subtoppers Zwolle en Heerenveen spelen gelijk

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - De subtopper tussen PEC Zwolle en sc Heerenveen is zondag geëindigd in een gelijkspel.

ANP
ANP

De Zwollenaren speelden in eigen huis slordig en stonden lang achter, maar pakten uiteindelijk toch een punt: 2-2. Maikel van der Werff schoot in de slotfase vanaf 30 meter raak.

Mark Uth had de bezoekers kort voor rust op voorsprong gezet, waarna Tomas Necid vlak na de hervatting raak kopte uit een vrije trap van Bart van Hintum. Wederom Uth zette de Friezen na een uur op voorsprong na een mooie combinatie met Daley Sinkgraven.

Beide ploegen begonnen aanvallend aan de wedstrijd in Zwolle, met binnen een paar minuten een schot van Jody Lukoki, dat nog net naast kon worden getikt door de Friese doelman Kristoffer Nordfeldt, en aan de andere kant een schot van Joey van den Berg dat een meter naast ging. De thuisploeg hield in het vervolg het initiatief, maar terwijl Zwolle aanviel lag de ruimte aan de andere kant. Counters werden door Heerenveen echter niet goed uitgespeeld of afgevlagd wegens buitenspel.

Strafschop

Een strafschop zorgde er uiteindelijk voor dat Heerenveen na 38 minuten spelen toch op voorsprong kwam. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer legde de bal op de stip nadat Ben Rienstra in het doelgebied Van den Berg aan zijn shirt had getrokken bij een corner. Uth knalde de bal hard en hoog achter doelman Warner Hahn.

Nadat Necid kort voor rust een kopbal van Marten de Roon van de lijn had gehaald onderscheidde de Tsjechische aanvaller zich kort na de hervatting ook met zijn aanvallende capaciteiten. Hij kopte raak uit een indraaiende vrije trap van Bart van Hintum.

Heerenveen gevaarlijker

Heerenveen bleef de gevaarlijkere ploeg en zette dat na een uur ook om in een nieuwe voorsprong. Uth stoomde op vanaf links, combineerde met Daley Sinkgraven en schoof de bal voor de tweede keer deze middag achter Hahn.

Maikel van der Werff bezorgde PEC Zwolle 20 minuten voor tijd toch nog een punt. Vanaf 30 meter schoot hij de bal fraai achter Nordfeldt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen