VOETBAL26 okt '14 14:31

Feyenoord verslaat SC Cambuur

Auteur: ANP Nieuws

LEEUWARDEN (ANP) - Feyenoord heeft zich goed hersteld van de onnodige nederlaag afgelopen donderdag in Kroatië tegen HNK Rijeka voor de Europa League (3-1).

ANP
ANP

De ploeg van trainer Fred Rutten bracht Cambuur Leeuwarden zondag de eerste competitienederlaag dit seizoen voor eigen publiek toe: 0-1. Voor de Rotterdammers, die op de ranglijst de Friese formatie passeerden, was het de vierde zege in de eredivisie op rij.

Het duel op het Friese kunstgras begon nogal rommelig. Beide ploegen speelden met veel strijdlust en gunden elkaar nauwelijks tijd en ruimte om rustig een aanval op te bouwen. Door de vele persoonlijke duels en de grote inzet aan beide kanten moest arbiter Eric Braamhaar nogal vaak ingrijpen na stevige overtredingen. Met drie gele kaarten kon de scheidsrechter de felle eerste helft redelijk in de hand houden.

Veel grote kansen deden zich voor de rust niet voor, al had Tonny Vilhena al in de 3e minuut de score voor Feyenoord kunnen en moeten openen na een mooi passje van Jens Toornstra. De jeugdige middenvelder, die Lex Immers (hamstringklachten) verving, aarzelde te lang en tikte uiteindelijk de bal tegen doelman Leonard Nienhuis.

De Ridder

Na 10 minuten moest trainer Henk de Jong van Cambuur aanvaller Dejan Meleg, de vervanger van de niet topfitte Daniël de Ridder, met een blessure wisselen. Invaller Martijn Barto kreeg in de 21e minuut namens de thuisploeg de beste kans. Uit de kluts viel de bal pardoes voor zijn schoen waarna doelman Kenneth Vermeer een achterstand voor Feyenoord voorkwam.

In de 37e minuut bewees Toornstra opnieuw zijn grote waarde voor Feyenoord. De van FC Utrecht overgekomen middenvelder kreeg na een prima loopactie de bal subtiel aangespeeld van Jordy Clasie waarna hij in tweede instantie doelman Nienhuis passeerde, 0-1.

Na de pauze trachtte Cambuur een offensief te ontwikkelen, maar het goed georganiseerde Feyenoord liet zich niet volledig onder druk zetten. In de 53e minuut kwamen de Rotterdammers nog wel goed weg toen Furdjel Narsingh een stuiterende bal net naast het lege doel tikte. Ook Barto kwam nog twee keer in scoringspositie (naast en over). Mede door de sterke verdediger Sven van Beek, teruggekeerd na blessureleed, haalde het vermoeide Feyenoord met 3 punten het eindsignaal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen