VOETBAL25 nov '14 22:46

Ajax verliest van Paris Saint-Germain

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Ajax heeft zich dinsdag niet met een stunt van jewelste alvast kunnen kwalificeren voor de knock out-fase van de Europa League.

ANP
ANP

De formatie uit Amsterdam ging in het Parc des Princes onderuit tegen Paris Saint-Germain (3-1). Op woensdag 10 december volstaat in de ArenA een gelijkspel tegen Apoel Nicosia voor een derde eindklassering en ticket voor het kleine broertje van de Champions League.

Trainer Frank de Boer zag kennelijk al een beetje aankomen dat de beslissing om de derde plaats in poule F van de Champions League over twee weken in de ArenA ging vallen. Tijdens het formeren van zijn basisformatie besloot hij geen risico te nemen met Niklas Moisander en Anwar El Ghazi, die bij een volgende gele kaart geschorst zouden zijn voor het laatste groepsduel. Hij denkt het duo hard nodig te hebben voor het duel met de Cyprioten.

Het gevolg van het passeren van Moisander was dat Ajax met een onervaren defensie de gevreesde aanvallers van Paris Saint-Germain in bedwang moest houden. Joël Veltman ontbrak namelijk wegens een schorsing in Parijs en Nicolai Boilesen viel al na zeven minuten uit nadat hij een trap van Gregory van der Wiel had gekregen. Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil en de snel ingevallen Nick Viergever hielden aanvankelijk redelijk stand tegen Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani en Ezequiel Lavezzi. In het eerste half uur verscheen alleen Lavezzi een keer dreigend voor doelman Jasper Cillessen.

Snipperdag

Ajax kreeg alle ruimte voor het combinatiespel dat het graag wil spelen. De enige Nederlandse deelnemer aan de Champions League slaagde er onvoldoende in het vele balbezit van kansen te voorzien. Paris Saint-Germain vertrouwde op de klasse van de drie begenadigde spitsen en werd na 33 minuten voor die keuze beloond. Ibrahimovic zag hoe Lucas Andersen zijn ploeggenoot Denswil in de problemen bracht. De Zweed speelde snel Lavezzi aan die de openingstreffer aan Cavani gunde (1-0).

Het leek soms of Paris Saint-Germain een halve snipperdag had opgenomen. De formatie spande zich niet bovenmatig in en kwam na 67 minuten even in de problemen toen Davy Klaassen op aangeven van Ricardo Kishna de eerste echtr kans van zijn ploeg tot de gelijkmaker promoveerde. Ajax mocht elf minuten hopen op een stuntje. Daarna schoot Ibrahimovic prachtig raak tegen zijn oude club (2-1). In de slotfase strafte Cavani nog een kapitale blunder van invaller Niki Zimling af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen