VOETBAL15 mrt '14 22:04

Blom staat achter strafschop PSV

Auteur: ANP Nieuws

ARNHEM (ANP) - Onbedoeld drukte scheidsrechter Kevin Blom zaterdag nadrukkelijk een stempel op de topontmoeting tussen Vitesse en PSV (1-2).

Vooral over het beslissende moment, de strafschop waaruit Memphis Depay uiteindelijk de winnende maakte, werd nog lang nagepraat in Arnhem. Blom bleef na het terugzien van de tv-beelden achter zijn beslissing staan om de duikeling van Jetro Willems over de arm van de inglijdende Jan-Arie van der Heijden te belonen met een penalty.

,,Hij brengt Willems ten val met zijn arm. Als dat op het middenveld gebeurt, fluit ik ook. Hier was geen andere straf voor mogelijk'', zei Blom, die in eerste instantie een hoekschop aan PSV wilde geven, maar van de vierde official te horen kreeg dat het een strafschop was.

Blom: ,,Frank van der Struijk liep op dat moment precies door mijn gezichtsveld. Daarom wees ik eerst naar de hoekvlag, maar de vierde man was heel resoluut. Hij wist mij er van te overtuigen dat het een strafschop was.'' Depay schoot de bal vervolgens vanaf 11 meter tegen doelman Piet Velthuizen, maar kon in de rebound dankzij de attente Park Ji-sung alsnog scoren.

Volgens iedereen van Vitesse stond Depay echter buitenspel toen hij de bal inkopte. De grensrechter, die in de gaten moet houden of iemand buitenspel staat, stond op dat moment echter - zoals gebruikelijk bij een strafschop - op de doellijn. ,,Dat is een hiaat in de regels'', aldus Blom. ,,Hij moet de doellijn bewaken, maar kan dan niet zien of het buitenspel is. Dat maakt het lastig. In dit geval gaf ik de aanvallende partij het voordeel.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen