VOETBAL1 nov '14 22:49

Depay leidt tien PSV'ers langs ADO Den Haag

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - Hoewel PSV zaterdag ruim een uur met tien man speelde, heeft de koploper van de eredivisie toch de volle buit gepakt tegen ADO Den Haag.

ANP
ANP

Memphis Depay was wederom de gevierde man in Eindhoven met het winnende doelpunt: 1-0. PSV behield zo aan kop van de ranglijst een voorsprong van 4 punten op Ajax, de eerste belager.

PSV pakte ook in de zesde competitiewedstrijd voor eigen publiek de winst en hoefde wederom geen tegendoelpunt te incasseren. Toch kwam de overwinning heel wat moeilijker tot stand dan vooraf gedacht. De ploeg van trainer Phillip Cocu moest namelijk ruim een uur met tien man spelen, nadat uitgerekend Jorrit Hendrix in de 29e minuut met twee keer geel van het veld was gestuurd. De 19-jarige middenvelder oogstte de afgelopen weken weliswaar veel lof, maar toch was de verwachting dat Hendrix in de basis zou moeten plaatsmaken voor de weer fitte Georginio Wijnaldum. Cocu besloot verrassend genoeg echter niet Hendrix, maar Adam Maher te passeren.

Maher was de laatste tijd flink op dreef, met drie doelpunten in de vorige drie duels. Tegen ADO zag Maher vanaf de bank hoe Hendrix al na 5 minuten geel kreeg vanwege het vasthouden van Michiel Kramer in de middencirkel. In de 29e minuut vergreep de jonge PSV'er zich opnieuw aan de topschutter van de eredivisie, na een mislukte trap van doelman Jeroen Zoet. Hendrix pakte Kramer op zo'n 25 meter van het doel even vast en moest met rood van het veld.

Dominant

Zo moest PSV bij een 0-0-stand met tien man verder, terwijl het op dat moment de wedstrijd eigenlijk al beslist had kunnen hebben. De thuisclub domineerde namelijk in de openingsfase, maar verzuimde de grote kansen af te maken. Na het wegvallen van Jetro Willems (hoofdblessure) en Hendrix was PSV echter een tijdje behoorlijk van slag.

ADO kreeg tegen tien Eindhovenaren een uitgelezen mogelijkheid om weer eens te winnen van PSV, maar de ploeg van Henk Fraser dwong nauwelijks iets af. Slecht verdedigen brak de bezoekers uiteindelijk op. Depay kon kort na rust bij de tweede paal een voorzet van Luciano Narsingh ongehinderd intikken, waarna PSV ook in ondertal de wedstrijd eigenlijk zonder problemen uitspeelde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen