VOETBAL2 nov '14 18:42

FC Groningen dankt zege aan Ten Rouwelaar

Auteur: ANP Nieuws

GRONINGEN (ANP) - Het is voorlopig niet het seizoen van Jelle ten Rouwelaar.

ANP
ANP

De gelouterde doelman van NAC Breda blunderde dit jaar al een paar keer en ging zondag op bezoek bij FC Groningen opnieuw in de fout. Ten Rouwelaar verkeek zich al in de 2e minuut op een schot van Tjaronn Chery en bezorgde de thuisclub daarmee de winst: 1-0.

FC Groningen nestelde zich door de vijfde overwinning van dit seizoen in de brede subtop van de eredivisie. Met 17 punten sluit de ploeg van trainer Erwin van de Looi achter de traditionele top 3 aan bij clubs als FC Twente, PEC Zwolle en SC Cambuur. Op basis van het spel in de tegenvallende wedstrijd, met amper kansen, kwam Groningen de zege ook het meeste toe. De thuisclub was al heel vroeg in een zetel geholpen door een blunder van Ten Rouwelaar, die een schot van Chery in de korte hoek niet onder controle kreeg. De 33-jarige keeper leek de houdbare bal via zijn eigen hoofd in het doel te tikken (1-0).

Gesteund door die voorsprong kon FC Groningen rustig achterover hangen en wachten op de ruimtes die vanzelf zouden komen. Met Jarchinio Antonia, Chery en Dino Islamovic, de vervanger van de geblesseerde Danny Hoesen, beschikt Van de Looi over snelle aanvallers die in zo'n situatie op hun best zijn. Chery was bij een snelle uitbraak kort voor rust dichtbij zijn tweede doelpunt, maar dit keer kon Ten Rouwelaar in de korte hoek wel redding brengen.

NAC ging pas in de tweede helft serieus op jacht naar de gelijkmaker. Voor rust kwam het enige gevaar van de bezoekers uit spelhervattingen, maar na de pauze voerde de ploeg uit Breda de druk langzaam op. Het leidde na een uur spelen tot een grote kans voor Mats Seuntjes, maar de spits van NAC schoot op doelman Sergio Padt. De Groningse doelman redde ook toen Erik Falkenburg ineens voor hem opdook. Mede daardoor slaagde NAC, dat druk op zoek is naar een opvolger voor de ontslagen trainer Nebojsa Gudelj, er voor het eerst dit seizoen niet in tot scoren te komen. Interim-hoofdcoach Eric Hellemons wacht na drie duels nog op zijn eerste competitiezege.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen