VOETBAL28 jun '14 22:20

Doelman César kan geluk niet op

Auteur: ANP Nieuws

BELO HORIZONTE (ANP) - Doelman Julio César van Brazilië was zaterdagavond het stralende middelpunt in de uitzinnige feestvreugde in Estádio Mineirão in Belo Horizonte.

EPA
EPA

De bijna 35-jarige doelman was met twee reddingen in de strafschoppenreeks tegen Chili (3-2) in de achtste finales van het WK de grote held van de thuisploeg, na 1-1 in de normale speeltijd en de verlenging. ,,Mijn tijd in de nationale ploeg is dus nog niet voorbij'', jubelde de keeper van FC Toronto, die nogal wat kritiek kreeg bij het WK in eigen land.

César was 4 jaar geleden bij het WK in Zuid-Afrika in de kwartfinales tegen Nederland (1-2) nog de zondebok van Brazilië. ,,Dit was een zeer gecompliceerde wedstrijd'', zei hij over het zenuwslopende duel met Chili, dat voor de derde keer op rij door Brazilië in de achtste finales van het WK werd uitgeschakeld. ,,De druk voor Brazilië om voor eigen publiek het WK te spelen, is heel groot. We hebben tegen Chili veel pijn geleden, maar hebben het duel uiteindelijk toch overleefd.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen