VOETBAL24 jun '14 12:30

Iran gaat voor primeur

Auteur: ANP Nieuws

SALVADOR (ANP) - Iran kan zich woensdag voor het eerst plaatsen voor de volgende ronde op een WK.

EPA
EPA

Bij een zege in de laatste groepswedstrijd in Salvador tegen het al uitgeschakelde Bosnië-Herzegovina en een beetje hulp van Argentinië, dat Nigeria dan moet kloppen, kan die primeur een feit zijn.

Dan moet Iran echter wel eens gaan scoren. Dat lukte op dit toernooi nog niet. De hoop is daarbij gevestigd op Reza Ghoochannejhad, die tegen Argentinië al twee keer dichtbij een treffer was. De in Friesland opgegroeide aanvaller zal tegen Bosnië waarschijnlijk opnieuw de enige spits zijn. ,,Verdedigend staat het nu namelijk prima'', aldus bondscoach Carlos Queiroz.

WK-debutant Bosnië hoopt Brazilië met opgeheven hoofd te verlaten. De Bosnische coach Safet Susic brengt met Vedad Ibisevic waarschijnlijk een tweede spits binnen de lijnen. Hij kan daarmee de druk op sterspeler Edin Dzeko, die de afgelopen twee duels als eenzame spits amper werd bereikt, wat verlichten.

,,We zijn verplicht om dit toernooi waardig te beëindigen'', zei Susic. ,,Het is jammer dat deze generatie topspelers het toernooi zo vroeg moet verlaten. We hebben gevochten, maar de resultaten waren niet in ons voordeel.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen