VOETBAL27 sep '14 20:30

Vitesse veel te sterk voor FC Dordrecht

Auteur: ANP Nieuws

DORDRECHT (ANP) - Vitesse heeft zaterdag aangetoond dat het wel degelijk over scorend vermogen beschikt.

ANP
ANP

De ploeg van trainer Peter Bosz scoorde er op bezoek bij FC Dordrecht lustig op los: 2-6. Voor het eerst dit seizoen sprong Vitesse eens effectief om met de kansen, wat resulteerde in de tweede overwinning en een flinke sprong op de ranglijst.

Bijna wekelijks oogst de ploeg uit Arnhem dit jaar complimenten voor de manier van voetballen. Vitesse speelt aanvallend en verzorgd voetbal, maar Bosz moet na bijna iedere wedstrijd concluderen dat zijn elftal onzorgvuldig met de kansen is omgesprongen. Alleen thuis tegen Excelsior (3-1) wist de geel-zwarte brigade het overwicht om te zetten in een overwinning. Vorige week tegen sc Heerenveen brak het gebrek aan effectiviteit Vitesse weer op (1-1) en vervolgens ontsnapten de Arnhemmers in het bekertoernooi tegen de amateurs van VVSB aan een pijnlijke verlenging, door een treffer in blessuretijd van invaller Renato Ibarra (1-2).

Op het kunstgras in Dordrecht liet Vitesse eindelijk zien dat het goed voetbal ook kan combineren met scherpte voor het doel. Binnen 20 minuten stonden de bezoekers al met 2-0 voor, door treffers van spits Abiola Dauda (op aangeven van Rochdi Achenteh) en Denis Olinik, die raak schot nadat hij de bal eerst zelf op de rug van Dauda had gekopt. FC Dordrecht kreeg kort na het doelpunt van Olinik een uitgelezen mogelijkheid om de spanning terug te brengen, maar Joris van Overeem zag hoe zijn inzet knap werd gepareerd door doelman Piet Velthuizen.

In de tweede helft drukte Vitesse het krachtsverschil uit in meer doelpunten. De Georgische middenvelder Valeri Qazaishvili, die op het laatste moment in de basis werd gezet omdat Davy Pröpper in de warming-up geblesseerd raakte, scoorde drie keer. De Braziliaanse rechtsback Wallace maakte zijn eerste doelpunt in Arnhemse dienst. De thuisploeg van trainer Ernie Brandts bleef ondanks de oplopende achterstand gewoon aanvallen en dat leverde zowaar nog twee fraaie treffers op, van Jeffry Fortes en invaller Ryan Koolwijk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen