VOETBAL15 feb '14 21:44

ADO doet laatste plaats over aan Roda

Auteur: ANP Nieuws

KERKRADE (ANP) - ADO Den Haag heeft zaterdagavond de degradatiewedstrijd uit tegen Roda JC met 1-0 gewonnen.

ANP
ANP

Mitchell Schet zorgde in de 53e minuut voor het enige doelpunt in het verder teleurstellende duel. ADO verlaat dankzij de zege de laatste plaats op de ranglijst. Die wordt nu ingenomen door Roda, omdat NEC met 3-1 won bij RKC Waalwijk.

De wedstrijd in Kerkrade wilde maar moeilijk op gang komen. Roda had wel het meeste balbezit, maar creativiteit was ver te zoeken bij de Limburgers. Veel verder dan wat rondtikken op het middenveld en een passje in de breedte kwam Roda niet. ADO leek dat wel best te vinden en loerde op de counter. Daarmee had de Haagse ploeg na 18 minuten bijna succes toen Mike van Duinen na een snelle uitbraak op de vuisten van doelman Filip Kurto stuitte.

Ook na die kans van Van Duinen kon Roda in aanvallend opzicht geen vuist maken. De Limburgers ontsnapten zo'n 10 minuten voor tijd zelfs aan een strafschop toen scheidsrechter Kevin Blom een handsbal van Ard van Peppen in zijn eigen zestienmetergebied over het hoofd zag. Op slag van rust was Mathias Gehrt na een goede voorzet van Gianni Zuiverloon nog het dichtst bij de 0-1, maar Kees Luijckx kon op de lijn met zijn borst redding brengen.

Teleurstellen

Roda stelde het eigen publiek in de eerste helft dus danig teleur. Daar probeerde de ploeg in de tweede helft wel wat aan te veranderen, maar na een aanvallend plaagstootje vlak na rust was het toch ADO dat op voorsprong kwam. Mitchell Schet reageerde attent toen Kurto de bal voor de voeten van Gehrt wegtikte. De vleugelaanvaller schoot beheerst binnen: 0-1.

De tegentreffer leek Roda eerder te verlammen dan wakker te schrikken. Het spel van de Limburgers, die door blessures en schorsingen weliswaar de nodige aanvallers misten, oogde moedeloos. ADO waakte aan de andere kant voor te veel aanvallend enthousiasme dat zou zorgen voor de nodige ruimte in de defensie van de Hofstedelingen.

Beide ploegen speelden de tijd vol zonder dat er veel gevaar werd gesticht. Wiljan Pluim kreeg echter toch nog een grote kans in de blessuretijd. De aanvaller van Roda kopte echter veel te slap in, illustratief voor het veldspel van de thuisclub, waardoor Robert Zwinkels redding kon brengen. Daarmee stelde hij de winst voor ADO veilig.

Gerelateerde artikelen