VOETBAL28 dec '14 22:34

Elia trappelt van ongeduld

Auteur: ANP Nieuws

SOUTHAMPTON (ANP) - Eljero Elia wil zo snel mogelijk de fans van Southampton laten zien wat hij kan.

ANP
ANP

,,Ik kan niet wachten tot mijn eerste optreden. Ik zag de club zondag spelen tegen Chelsea en ik denk dat de speelstijl van het team goed past bij mij; vrij op het midden en over de vleugel'', zei de 27-jarige aanvaller in een interview op de website van zijn nieuwe club.

De club van trainer Ronald Koeman heeft Elia gehuurd van Werder Bremen. Bij die Duitse club kwam de voormalig international niet tot zijn recht. ,,Het is frustrerend als je niet op je eigen positie kan spelen. Ik moest vooral defensief werk verrichten en daarin komen mijn kwaliteiten niet tot uiting. Het is een droom dat ik bij Southampton kan spelen. De club wilde mij graag hebben en de trainer heeft daarin een belangrijke rol gepeeld. Ik heb alleen maar goede verhalen gehoord over Koeman en ik hoop dat hij mij de weg naar nieuw succes kan wijzen.''

Elia begon zijn loopbaan bij ADO Den Haag en speelde vervolgens voor FC Twente en Hamburger SV. Hij maakte twee jaar geleden de overstap van Juventus naar Werder Bremen, waar hij nooit echt kon overtuigen. Elia was op het WK van 2010 vaak belangrijk als invaller voor het Nederlands elftal. Hij is vanaf 8 januari beschikbaar voor Southampton.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen