VOETBAL16 feb '14 14:28

Barto schiet Cambuur langs PEC Zwolle

Auteur: ANP Nieuws

LEEUWARDEN (ANP) - SC Cambuur heeft zondag op overtuigende wijze gewonnen van PEC Zwolle.

ANP
ANP

Op eigen veld werd het 3-1 voor de promovendus uit Leeuwarden, die strijdt tegen degradatie. Martijn Barto, die een basisplaats had door blessures van Bartholomew Ogbeche en Michiel Hemmen, was met twee treffers erg belangrijk voor de thuisploeg.

Door twee nederlagen en een gelijkspel zakten de Leeuwarders de laatste weken langzaam maar zeker weg op de ranglijst. Doordat ADO Den Haag en NEC op zaterdagavond hadden gewonnen, vond Cambuur zich voorafgaand aan het duel met Zwolle zelfs terug op de 17e plaats. Alleen de winst telde dus voor de thuisploeg om de aansluiting met de middenmoot te behouden. Met 32 punten moet het voor PEC raar lopen wil die ploeg nog degraderen en met enkele goede resultaten mag de equipe van trainer Ron Jans zelfs hopen op play-offs voor Europees voetbal.

Dat goede resultaat kwam er voor Zwolle in Leeuwarden niet. De blauw-witte formatie was figurant in het schouwspel waarin de spelers van Cambuur de hoofdrollen voor zich opeisten. Erik Bakker was na 5 minuten al dicht bij de 1-0 en 4 minuten later kwam die echt op het scorebord. Marcel Ritzmaier kwam vanaf links naar binnen, poortte Giovanni Gravenbeek en stiftte de bal vervolgens subtiel over doelman Diederik Boer: 1-0.

Schot

Een minuut later stond het al bijna 2-0, maar Ramon Leeuwin zag zijn schot worden geblokt. Zwolle kwam er niet aan te pas. Cambuur won vrijwel alle duels en kreeg via Elvis Manu nog een dot van een kans op de 2-0. De Feyenoord-huurling gunde de bal echter aan Jody Lukoki die er vervolgens niets mee deed. Vlak voor rust behandelde de speler die van Ajax wordt gehuurd de bal een stuk beter. Lukoki zette voor, waarna Barto uit de kluts de marge voor Cambuur verdubbelde.

In de tweede helft probeerde Jans het tij te keren. Denis Mahmudov kwam in het veld voor de onzichtbare spits Guyon Fernandez en Maikel van der Werff verloste de tegenvallende Gravenbeek. Toch kregen de gasten vlak na rust al de nekslag toen Barto de 3-0 uit een hoekschop binnen volleerde. Mateusz Klich deed in de 78e minuut nog wel wat terug, maar die treffer kwam te laat om Cambuur de zege nog uit handen te nemen, al was Jesper Drost nog dicht bij de 3-2.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen