VOETBAL15 apr '14 16:31Aangepast op 15 apr '14 17:49

Liverpool herdenkt stadionramp

Auteur: ANP Nieuws

LIVERPOOL (ANP) - In Liverpool is dinsdagmiddag het drama in het Hillsborough-stadion in Sheffield herdacht.

EPA
EPA

Precies 25 jaar geleden kwamen bij het begin van de wedstrijd tussen Liverpool en Nottingham Forest in de halve finales van de FA Cup 96 fans van Liverpool om het leven. Ze raakten in het overvolle vak in het verouderde stadion zwaar in de verdrukking en konden in de algehele chaos geen uitweg meer vinden.

De hulpverlening kwam traag op gang. Tientallen doden en gewonden werden op het veld gelegd. De schokkende tv-beelden van de tragedie op 15 april 1989 maakten overal in de wereld diepe indruk. De strafzaak tegen de verantwoordelijke autoriteiten is nog steeds niet afgerond.

Bij de ceremonie op het volle Anfield, het stadion van Liverpool, waren tal van grote namen van de club en van het Engelse voetbal aanwezig. Onder anderen coach Brendan Rodgers van Liverpool en zijn collega Roberto Martinez van de rivaliserende stadgenoot Everton hielden een toespraak. Rodgers benadrukte de huidige saamhorigheid in de stad, zowel op sociaal gebied als op het sportieve vlak.

Alle namen van de 96 doden werden tijdens de indrukwekkende ceremonie voorgedragen. De wereldvoetbalbond FIFA en de Europese voetbalunie UEFA betuigden dinsdag hun medeleven met alle nabestaanden.

Gerelateerde artikelen