VOETBAL29 jun '14 03:44

Oranje in hitte tegen Mexico

Auteur: ANP Nieuws

FORTALEZA (ANP) - In tropische omstandigheden moet het Nederlands elftal zondag de laatste acht van het WK zien te bereiken.

ANP
ANP

Oranje stuit vanaf 13.00 uur (18.00 uur Nederlandse tijd) in Fortaleza op Mexico, dat aardig aan de hoge luchtvochtigheid en temperatuur van ruim 30 graden is gewend.

Louis van Gaal hoopt dat zijn spelers tijdens de wedstrijd twee extra drinkpauzes van 3 minuten krijgen. Voor de zekerheid laat hij langs de lijn flesjes met koud water klaar zetten. De bondscoach van Oranje geeft Paul Verhaegh zo goed als zeker een basisplaats. Dat gaat ten koste van Daryl Janmaat, die in al zijn 19 interlands nog nooit heeft verloren.

Vergeleken met de laatste wedstrijd op het WK, tegen Chili, keert Robin van Persie terug in de basisformatie. Jeremain Lens doet een stapje opzij voor de aanvoerder. Dirk Kuijt voetbalt als linksback zijn 100e interland voor Oranje.

Het Nederlands elftal moet zondag nog even geduld hebben als het ook het vierde duel op het WK positief afsluit. Costa Rica en Griekenland, de mogelijke tegenstanders in de kwartfinale, trappen pas om 22.00 uur af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen