VOETBAL12 nov '14 18:01Aangepast op 12 nov '14 18:20

Van Persie maakt kans op Puskás Award

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - Robin van Persie maakt met zijn schitterende kopbal op het WK tegen Spanje kans op een prestigieuze prijs.

ANP
ANP

De doeltreffende zweefduik van de aanvoerder van het Nederlands elftal behoort tot de tien kandidaten voor de Puskás Award. De winnaar wordt op 12 januari bekendgemaakt tijdens het Gouden Bal-gala in Zürich.

In de eerste groepswedstrijd van Oranje op het WK tegen Spanje trok Van Persie kort voor rust de stand gelijk met een kopbal over doelman Iker Casillas, na een lange pass van Daley Blind. Het Nederlands elftal liep in de tweede helft uit naar een sensationele overwinning (5-1). Andere kandidaten voor de Puskás Award zijn onder anderen Zlatan Ibrahimovic, James Rodriguez, Diego Costa en Tim Cahill. De Australiër is genomineerd met zijn doeltreffende volley op het WK tegen Oranje. Ondanks dat prachtige doelpunt van Cahill verloren de 'Socceroos' toen met 3-2.

Voetbalsupporters kunnen op de websites van de FIFA en het Franse magazine France Football stemmen op hun favoriete doelpunt. Op 1 december wordt het aantal kandidaten, op basis van de uitgebrachte stemmen, teruggebracht tot drie. Vervolgens kan tot en met 12 januari gestemd worden op de drie overgebleven doelpuntenmakers.

De Puskás Award, vernoemd naar de beroemde Hongaarse voetballer Ferenc Puskás, wordt voor de zesde keer uitgereikt. Begin dit jaar ging de prijs naar Ibrahimovic, voor diens acrobatische omhaal in de wedstrijd tussen Zweden en Engeland.

Gerelateerde artikelen