VOETBAL30 nov '14 16:33

Zeldzame thuisnederlaag FC Twente

Auteur: ANP Nieuws

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente is in de eredivisie niet langer ongeslagen op eigen veld.

ANP
ANP

FC Groningen was verrassend met 1-2 te sterk voor de Tukkers. Voor de club uit Enschede was het de eerste competitienederlaag voor eigen publiek sinds 10 maart 2013 (0-1 tegen Vitesse).

Beide ploegen maakten er vanaf de aftrap een aantrekkelijke wedstrijd van. Hakim Ziyech had FC Twente al in de eerste minuut op voorsprong kunnen brengen. De 21-jarige technicus kreeg een open schietkans, maar stuitte op de attente doelman Sergio Padt.

Het vlot combinerende FC Groningen zocht gedoseerd de aanval. Na een kwartier dook de bij vlagen ongrijpbare Jarchinio Antonia alleen voor doelman Nick Marsman op. Ook de spits van FC Groningen kreeg de bal niet voorbij de uitkomende keeper.

Motivatie

Vier minuten later kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong. Antonia bracht uit een soepele aanval Michael de Leeuw in stelling, die met een prachtige zweefduik raak kopte (0-1). Het was de zevende competitietreffer van de clubtopscorer, die vorige week in de thuiswedstrijd tegen PSV ook al doel trof (1-1).

FC Twente ging met verhoogde motivatie op jacht naar een doelpunt, maar met name centrumspits Luc Castaignos was in het Groningse strafschopgebied niet balvast genoeg. In de 27e minuut moest de thuisploeg een nieuwe tegenvaller verwerken. Doelman Marsman tastte pijnlijk mis bij een vrije trap van Tjaronn Chery (0-2).

Na de pauze drong FC Twente zonder overtuiging aan. Kyle Ebecilio (voorlangs), invaller Torgeir Børven en Robbert Schilder (reddingen Padt) waren nog wel dicht bij 1-2, maar ook invaller Mimoun Mahi kreeg in de Groningse tegenstoot een grote kans. Na de rode kaart voor Danny Hoesen in de 81e minuut, vanwege een charge op Cuco Martina, kwam alleen Castaignos in het zware slotoffensief van FC Twente nog tot scoren: 1-2.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen