VOETBAL13 nov '14 14:02

Onderzoeker Garcia gekant tegen verslag FIFA

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De wereldvoetbalbond FIFA lijkt het langverwachte onderzoeksrapport naar mogelijk illegale praktijken bij de bidprocedures voor de WK's van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar) nog niet in een bureaulade te kunnen stoppen.Voorzitter Michael Garcia van de onderzoekskamer van de ethische commissie van de FIFA legt zich niet neer bij het verkorte eindverslag, dat collega Hans-Joachim Eckert (voorzitter van de juridische tak van de ethische commissie) donderdag via de website van de FIFA naar buiten bracht.

EPA
EPA

Voorzitter Michael Garcia van de onderzoekskamer van de ethische commissie van de FIFA legt zich niet neer bij het verkorte eindverslag, dat collega Hans-Joachim Eckert (voorzitter van de juridische tak van de ethische commissie) donderdag via de website van de FIFA naar buiten bracht. Daarin wordt geen melding gemaakt van grote onregelmatigheden in de procedures. Zowel Rusland als Qatar mag derhalve van de FIFA doorgaan met de voorbereidingen van de organisatie van 'hun' WK.

,,Ik ben van plan om beroep aan te tekenen'', zei Garcia, een Amerikaanse jurist die twee jaar lang onderzoek deed naar de gang van zaken. ,,Het eindverslag bevat tal van zeer onvolledige en onjuiste weergaves van feiten en conclusies uit mijn onderzoeksrapport.''

Gerelateerde artikelen