VOETBAL26 apr '14 21:30

Rooney: Giggs is hiervoor gemaakt

Auteur: ANP Nieuws

MANCHESTER (ANP) - Met de eerste twee doelpunten hielp Wayne Rooney zaterdag Manchester United op weg naar een royale thuiszege tegen Norwich City (4-0).

EPA
EPA

Met zijn productieve inbreng fleurde de Engelse international het debuut van oud-ploeggenoot Ryan Giggs als interim-coach op. Volgens Rooney is zijn nieuwe 'baas' in alle opzichten geschikt voor zijn huidige functie.

,,Hij is hiervoor gemaakt'', liet de geblokte aanvaller weten. ,,Hij beschikt over alle eigenschappen om de nieuwe hoofdcoach te worden. De manier alleen al waarop hij zichzelf heeft gepresenteerd vanaf het moment dat hij het bij ons voor het zeggen kreeg, zegt mij genoeg.''

Rooney sprak van een zware week voor de selectie van Manchester United. Hij doelde daarmee op het uiteindelijk onvermijdelijke ontslag van hoofdcoach David Moyes, die op dinsdag uit zijn functie werd gezet. Nog dezelfde dag kreeg Giggs de technische eindverantwoording tot aan het einde van het seizoen. ,,We werden als spelersgroep met veel negativiteit geconfronteerd. We wilden tegen Norwich City bewijzen dat we beter kunnen en beter zijn dan we dit seizoen hebben laten zien. Dat is wel gelukt volgens mij'', gaf Rooney te kennen.

Gerelateerde artikelen