VOETBAL28 jun '14 19:56Aangepast op 28 jun '14 22:34

Suárez er toch 'bij' in Maracanã

Auteur: ANP Nieuws

RIO DE JANEIRO (ANP) - Uruguay moet het zaterdag zonder Luis Suárez opnemen tegen Colombia in de achtste finales van het WK, maar de sterspeler is toch 'aanwezig' in de kleedkamer van het Maracanã-stadion.

EPA
EPA

De selectie verspreidde via het officiële twitterkanaal een foto van de kleedkamer waar het tenue van de geschorste sterspeler, inclusief een paar schoenen, gewoon klaarligt.

,,De plek van Suárez blijft zoals die is. Kom op Uruguay'', luidt de boodschap van de selectie bij de foto. Het duel met Colombia is het eerste voor Uruguay nadat de wereldvoetbalbond FIFA de spits donderdag voor negen interlands schorste voor zijn beet in de linkerschouder van de Italiaan Giorgio Chiellini. De oud-Ajacied mag zich bovendien 4 maanden met geen enkele voetbalgerelateerde bezigheid inlaten.

Edinson Cavani steunde zijn verbannen landgenoot via Facebook. Met de duim omhoog poseerde hij, omringd door enkele teamgenoten, naast het opgehangen shirt van Suárez. ,,Lucho is bij ons'', schreef de spits van Paris Saint-Germain in vier talen op zijn profielpagina. Na de schorsing van Suárez geldt Cavani als de grootste ster in het Uruguayaanse elftal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen