VOETBAL21 okt '14 16:22Aangepast op 21 okt '14 16:58

Einde dubbelfunctie Munsterman bij FC Twente

Auteur: ANP Nieuws

ENSCHEDE (ANP) - Topman Joop Munsterman van FC Twente krijgt per 1 januari een kleiner takenpakket bij de Enschedese eredivisieclub.

ANP
ANP

Hij fungeert vanaf dat moment alleen nog als preses van de Tukkers. Nu combineert hij de functie van voorzitter van de raad van commissarissen nog met de rol van directeur van het managementteam. Aan die dubbelfunctie, waarbij hij in feite zichzelf beoordeelde, komt met ingang van het nieuwe jaar een einde.

FC Twente heeft vanaf 2015 nog maar één bestuurslaag. Daarin krijgen zowel de uitvoerende bestuurders (directie) als de niet-uitvoerende bestuurders (toezichthouders) zitting. Munsterman neemt in dat college de niet-uitvoerende rol van voorzitter voor zijn rekening.

De statutaire directie zal worden gevormd door twee uitvoerende bestuurders. Over de personele invulling komt de komende weken meer duidelijkheid. ,,Mijn collega-bestuurders hebben mij gevraagd om de rol van voorzitter van de board op me te nemen. Deze taak neem ik graag op me'', liet Munsterman dinsdag weten tijdens de presentatie van het nieuwe bestuursmodel.

Op initiatief van directie en commissarissen werd eind vorig seizoen extern advies ingewonnen om de bestuursstructuur van FC Twente door te lichten. ,,Het betaald voetbal gaat een nieuwe fase in met meer nationale en internationale regelgeving en een verscherpte controle vanuit de KNVB en UEFA'', lichtte Munsterman toe. ,,Tegelijkertijd hebben we te maken met toenemende vragen omtrent het huidige model vanuit de maatschappij en vanuit de media. We hebben dan ook gekozen voor wijzigingen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen