VOETBAL14 okt '14 20:17

Jong Oranje reddeloos verloren

Auteur: ANP Nieuws

PAÇOS DE FERREIRA (ANP) - In de donkere tijden waarin Oranje zich momenteel bevindt, heeft het Nederlands beloftenteam dinsdag in en tegen Portugal niet voor enige verlichting kunnen zorgen.

EPA
EPA

De ploeg van de arme bondscoach Adrie Koster ging ook in de doelpuntrijke return onderuit (5-4), na 0-2 vorige week donderdag in Alkmaar. Daardoor gaan het EK in 2015 in Tsjechië en de Olympische Spelen van Rio 2016 aan Jong Oranje voorbij. Dat slechte nieuws kon er in Zeist nog wel bij na de afgang maandag van het grote Oranje in en tegen IJsland (2-0) .

Vanaf de 1e minuut gebeurde er van alles in Paços de Ferreira. Jong Oranje, op vijf plaatsen gewijzigd ten opzichte van de thuiswedstrijd, viel verrassend goed en snel aan, met name via Elvis Manu. In verdedigend opzicht rammelde de Nederlandse ploeg echter aan alle kanten. Daardoor kon de formatie van Koster na liefst drie gelijkmakers steeds niet op de gewenste voorsprong komen.

Al in de 1e minuut miste doelman Warner Hahn een hoge voorzet waarna Tozé naast kopte. In de 13e minuut kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Ruben Vezo kon van dichtbij een vrije trap intikken, omdat Hahn en Joshua Brenet niet ingrepen (1-0).

Defensieve kwetsbaarheid

Binnen 2 minuten maakte Wout Weghorst met een fraaie kopbal gelijk uit een voorzet van Jetro Willems (1-1). Kort daarna was de 22-jarige spits van Heracles Almelo dicht bij zijn tweede doelpunt. Zijn kopbal schampte echter de lat.

Neves strafte in de 20e minuut opnieuw de defensieve kwetsbaarheid van Jong Oranje bij spelhervattingen af. Uit een hoekschop mocht hij ongehinderd inkoppen (2-1). In de extra tijd bracht Terence Kongolo zijn ploeg met een rake kopbal opnieuw langszij, maar niet voordat Manu een reeks van kansen had gemist.

Na de pauze opende Jong Oranje sterk, maar een onnodige treffer van Ricardo Pereira, die rustig mocht soleren en uithalen, leek het Nederlandse verzet te breken (3-2). Jong Oranje perste er echter nog één keer een offensief uit, met een treffer van Nathan Aké tot gevolg (3-3). Met zijn tweede treffer zorgde Pereira na ruim een uur voor de genadeklap voor Jong Oranje (4-3). Nadien kwamen ook Bernardo Silva (5-3) en opnieuw Aké (strafschop, 5-4) nog tot scoren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen