VOETBAL23 nov '14 16:36

Heracles loopt uit op Dordrecht

Auteur: ANP Nieuws

ALMELO (ANP) - Heracles staat na de 3-1-winst op ADO Den Haag van zondag nog steeds voorlaatste in de eredivisie, maar de perspectieven van de Almelose club zijn een stuk beter geworden.

ANP
ANP

De kloof met hekkensluiter FC Dordrecht is vergroot tot vier punten en het gat met NAC Breda en ADO Den Haag is een stuk kleiner geworden.

ADO Den Haag begon goed aan het belangrijke duel. De wedstrijd was nog geen tien minuten oud toen Heracles al op achterstand kwam. Mike van Duinen brak uit op links, waarna het voor de Deen Mathias Gehrt een koud kunstje was de voorzet achter doelman Dennis Telgenkamp te schuiven.

Die tegenvaller kwam hard aan in het Almelose kamp. De ploeg van trainer John Stegeman maakte een nerveuze, verkrampte indruk. Veel onnodig balverlies, slechte passes en ondermaatse toevoer naar spits Wout Weghorst. De gelijkmaker na ruim een half uur kwam dan ook min of meer uit de lucht vallen. Oussama Tannane rondde, na voorbereidend werk van Milano Koenders, een prima één-tweetje met Iliass Bel Hassani doeltreffend af: 1-1

Adrenaline

Die onverwachte, op dat moment onverdiende, gelijkmaker gaf Heracles een stoot adrenaline. Plotseling kwamen passes vaker aan en verloor Den Haag steeds meer de controle. Kort voor de rust leverde dat het dodelijk effectieve Heracles tot grote vreugde van het thuispubliek nog twee fraaie doelpunten op.

Eerst scoorde Thomas Bruns na een prima actie van Bryan Linssen. Vervolgens maakte Tannane zijn tweede treffer. Hij behandelde een pass van invaller Mark-Jan Fledderus technisch begaafd, versnelde en liet tot besluit doelman Martin Hansen voor de derde maal in het duel kansloos.

Vertrouwen

Voor ADO Den Haag was vervolgens het kwartiertje rust te kort om hernieuwd vertrouwen te tanken. Sterker nog: de ploeg zakte voetballend steeds verder weg. Heracles had al vlot in de tweede helft definitief afstand moeten nemen. Weghorst miste een kopkans en Bruns strandde op doelman Hansen.

Het missen van die kansen had geen nadelige gevolgen voor Heracles. ADO Den Haag wekte na rust geen moment de indruk nog te geloven in een goed resultaat, waardoor Heracles zonder in de problemen te komen de drie punten over de streep trok.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen