VOETBAL13 sep '14 23:35Aangepast op 14 sep '14 00:10

Depay wacht scan voor liesblessure

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - Memphis Depay hoort begin volgende week hoe ernstig de liesblessure is die hij zaterdag opliep in de verloren competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle (3-1).

ANP
ANP

De topschutter van PSV, al goed voor vijf doelpunten in de eredivisie, viel al na een kwartier uit in het IJsseldelta-stadion. Depay kon niet verder en zocht meteen de kleedkamer op.

Volgens de dokter van PSV moet de lies eerst tot rust komen voordat een MRI-scan gemaakt kan worden. Die volgt waarschijnlijk maandag. Pas dan kan de medische staf inschatten hoe lang Depay aan de kant staat. De international van Oranje is dit seizoen voorlopig de grote smaakmaker in het elftal van trainer Phillip Cocu.

De trainer wacht net als de rest van PSV in spanning af hoe ernstig de liesblessure van zijn topschutter is. ,,Dat is nu moeilijk te zeggen. Laten we hopen dat het meevalt'', zei Cocu. ,,Memphis had vooraf nergens last van, daar heb ik nog naar gevraagd. Als hij namelijk wat pijntjes zou hebben, had ik geen enkel risico met hem genomen.'' Depay leek de blessure op te lopen bij een hard schot op doel. Vlak daarna lag hij ineens op de grond en gebaarde dat hij gewisseld moest worden.

Gerelateerde artikelen