VOETBAL24 aug '14 14:31

Vitesse wint ook niet van PEC Zwolle

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle heeft zondag met hangen en wurgen de ongeslagen status in de eredivisie behouden.

Ben Rienstra (L) van PEC in duel met Vitesse-speler Valeri Qazaishvili (R). ANP PRO SHOTS
Ben Rienstra (L) van PEC in duel met Vitesse-speler Valeri Qazaishvili (R). ANP PRO SHOTS

De ploeg van trainer Ron Jans kwam in eigen huis in de eerste helft tegen Vitesse op achterstand door een treffer van Davy Pröpper. Maikel van der Werff en Stef Nijland bogen dat in de tweede helft alsnog om tot een 2-1-overwinning.

PEC kende een seizoensstart als nooit tevoren. De bekerwinnaar won voor het eerst in de historie de Johan Cruijff Schaal, door Ajax begin augustus in de ArenA met 1-0 te verslaan. Daarna volgden zeges in de competitie tegen FC Utrecht (2-0) en FC Dordrecht (2-1). Bovendien beleefde PEC donderdag zijn Europese vuurdoop in de Europa League. De Zwolse club speelde thuis verdienstelijk met 1-1 gelijk tegen de Tsjechische kampioen Sparta Praag.

Die wedstrijd van donderdag leek PEC zondag nog in de benen te zitten. Vitesse, dat door een slecht einde van het vorige seizoen Europees voetbal miste, oogde scherper en frisser. Dat terwijl trainer Peter Bosz zijn basisopstelling nog aan moest passen omdat doelman Piet Velthuizen zondagochtend vader werd. Eloy Room verving de keeper en deed dat met verve.

Billen

De thuisclub kwam na 24 minuten met 1-0 achter toen Pröpper via de billen van Van der Werff raak schoot. De verdediger PEC had donderdag al de pech een strafschop te missen tegen Sparta Praag. Kelvin Leerdam zag even daarvoor al zijn kopbal van de lijn worden gehaald. Even later gleed de oud-Feyenoorder uit toen hij in kansrijke positie wilde schieten.

Leerdam was ook in de tweede helft dicht bij een treffer, maar zijn slimme hakje kon worden weggewerkt door Bram van Polen. Vlak daarna schoot Leerdam net naast. PEC stelde er weinig tegenover, maar kwam toch vanuit het niets op gelijke hoogte. Met een van richting veranderde vrije trap was het nota bene Van der Werff die voor de gelijkmaker tekende: 1-1.

Tot de 1-1, in de 65e minuut, was er weinig aan de hand voor Vitesse. Na de gelijkmaker was het echter PEC dat de bovenliggende partij was. Jesper Drost en Nijland drongen aan op de voorsprong voor de thuisclub. Dat zou te veel eer zijn geweest voor PEC dat een zeer matig eerst uur van de wedstrijd speelde, maar die eer kreeg PEC wel toen Nijland kort voor tijd voor de 2-1 tekende.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen