VOETBAL7 nov '14 03:42

Hiddink geeft tekst en uitleg over Oranje

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Het woord is aan Guus Hiddink.

ANP
ANP

De bondscoach van Oranje presenteert vrijdag in Zeist niet alleen zijn selectie voor de komende interlands tegen Mexico en Letland, maar zal ook uitleggen hoe hij het Nederlands elftal weer op de rails denkt te krijgen. Onder Hiddink verloor de nationale ploeg drie van de vier wedstrijden, waarvan twee in de EK-kwalificatie tegen Tsjechië (2-1) en IJsland (2-0). Tussendoor wist Oranje alleen van Kazachstan te winnen, al ging dat moeizaam (3-1).

Na de zeperd van vorige maand in en tegen IJsland voerde Hiddink een stevig evaluatiegesprek met directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de KNVB. De conclusie luidde dat de aanpak rondom Oranje ,,overtuigender'' moet. Volgens de KNVB is een plan van aanpak opgesteld waarmee Hiddink aan de slag gaat, maar de bondscoach ontkende dat later weer. Hij zal vrijdag in Zeist meer duidelijkheid verschaffen.

Oranje oefent woensdag tegen Mexico en speelt vier dagen later in de EK-kwalificatie tegen Letland. Beide wedstrijden vinden in Amsterdam plaats.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen