VOETBAL27 jun '14 07:19

Mexico beloont bondscoach met nieuw contract

Auteur: ANP Nieuws

FORTALEZA (ANP) - De Mexicaanse bondscoach Miguel Herrera hoeft zich vlak voor de confrontatie met het Nederlands elftal in de achtste finale van het WK geen zorgen te maken over zijn toekomst.

EPA
EPA

De 46-jarige trainer, die in oktober werd aangesteld, krijgt binnenkort een nieuw 4-jarig contract. ,,Miguel heeft ruimschoots aangetoond te voldoen aan het vereiste profiel'', zei technisch directeur Héctor González Iñárritu van de Mexicaanse voetbalbond. ,,Bovendien zijn de resultaten heel goed.''

Herrera kreeg Mexico vorig jaar onder zijn hoede in een roerige periode, met drie ontslagen bondscoaches in amper een maand tijd. De oud-international wist zijn land naar het WK te loodsen door Nieuw-Zeeland in een play-off te verslaan (5-1 en 4-2).

Op het WK is Mexico onder de flamboyante coach vooralsnog ongeslagen. 'El Tri' won van Kameroen (1-0) en Kroatië (3-1) en speelde tussendoor gelijk tegen gastland Brazilië (0-0). ,,Herrera heeft bewezen dat je in korte tijd een team kan smeden dat voldoet aan de doelstellingen'', zei Iñárritu. De Mexicanen staan zondag in Fortaleza in de achtste finale tegenover Oranje. Bij de voorgaande vijf WK's strandde Mexico steeds in deze fase van het toernooi. Twee keer bereikten de ploeg uit Midden-Amerika de kwartfinales, in 1970 en 1986, toen het WK in eigen land werd gespeeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen