VOETBAL25 jun '14 13:48

Italiaanse media: azuurblauwe catastrofe

Auteur: ANP Nieuws

ROME/MILAAN (ANP) - De Italiaanse kranten rekenen woensdag keihard af met het Italiaanse voetbalteam, dat woensdag met 1-0 verloor van Uruguay en daardoor al in de groepsfase is uitgeschakeld.

EPA
EPA

,,Een azuurblauwe catastrofe'', kopt La Repubblica. ,,Complete afgang'', roept La Gazzetta dello Sport. ,,De Azzurri zijn stukgebeten. In de strijd met de vampieren bleven ze bloedend achter'', stelt La Stampa.

Die krant doelt zowel op de onbestraft gebleven beet van Luis Suárez in de schouder van Giorgio Chiellini als op de rode kaart die de Mexicaanse scheidsrechter Marco Rodriguez wel gaf aan Claudio Marchisio voor een overtreding. ,,Er zijn geen excuses. Italië was zonder gevaar en zonder ideeën, hoewel de scheidsrechter ons benadeelde'', aldus La Gazzetta.

Het Italiaanse voetbal heeft een dieptepunt bereikt, meent Corriere della Sera: ,,Dit is het failliet van ons voetbalsysteem. Hoog tijd dat we gaan veranderen. Dit team weerspiegelt een periode waarin we zonder zelfvertrouwen hebben gespeeld.''

La Repubblica doet er nog een schepje bovenop: ,,Ons voetbal is als een bal waar de lucht uitloopt. We hebben de bodem bereikt van een technische, organisatorische en culturele crisis. Geen schot op doel, zo veel fouten ook van bondscoach Prandelli. We staan voor schut.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen