VOETBAL16 mei '14 14:25

Luis Enrique maakt weg vrij voor Barça

Auteur: ANP Nieuws

VIGO (ANP) - Het moet raar lopen wil Luis Enrique niet de nieuwe trainer van FC Barcelona worden.

EPA
EPA

De oud-speler van Barcelona kondigde vrijdag aan dat hij na dit seizoen stopt als trainer van Celta de Vigo. In de Spaanse media wordt Enrique al veelvuldig genoemd als opvolger van Gerardo Martino, die vrijwel zeker moet vertrekken vanwege het teleurstellende seizoen.

Enrique zou al een ontmoeting met technisch directeur Andoni Zubizarreta hebben gehad over zijn aanstelling bij Barcelona. De Spaanse oud-international wilde zelf vrijdag nog niet over de eventuele overstap praten, omdat hij eerst het einde van de competitie wil afwachten.

Barcelona kent een bijzonder matig seizoen, maar kan zaterdag alsnog de landstitel veroveren. De Catalanen moeten dan wel zien te winnen van Atlético Madrid. Bij een gelijkspel of een nederlaag is Altético kampioen. In de Champions League werd Barça dit seizoen al in de kwartfinales uitgeschakeld (door Atlético) en ook de Spaanse bekerfinale werd verloren. Martino wordt daar waarschijnlijk voor verantwoordelijk gehouden.

Voor zijn periode bij Celta was Enrique hoofdtrainer bij AS Roma. Daar werkte hij onder meer met keeper Maarten Stekelenburg. De Spanjaard startte zijn trainersloopbaan bij de jeugdopleiding van Barcelona, waar hij samenwerkte met Pep Guardiola.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen