VOETBAL4 feb '14 20:43

Feyenoord geeft Koeman hoop

Auteur: ANP Nieuws

KERKRADE (ANP) - De scheidende trainer Ronald Koeman lijkt zich bij Feyenoord geen zorgen te hoeven maken over de manier waarop zijn ploeg het seizoen zal afmaken.

ANP
ANP

Drie dagen nadat hij zijn afscheid bij de volksclub had aangekondigd, leverde zijn team een behoorlijke prestatie in Kerkrade. Vooral dankzij een sterke eerste helft zegevierden de Rotterdammers met 2-1 over Roda JC.

In zijn toelichting maandag in De Kuip op zijn vrijwillige vertrek komende zomer sprak Koeman nog waarschuwende taal richting zijn selectie. De oud-international benadrukte dat er van enige verslapping tijdens zijn laatste werkmaanden in Rotterdam geen sprake mocht zijn. ,,Als dat gebeurt, kan ik sommige spelers het WK afpakken door ze niet meer op te stellen'', sprak hij met een knipoog. Maar er zat in die opmerking van de pure professional wel degelijk een serieuze ondertoon.

Koeman zag in het Parkstad Limburg Stadion al snel dat er met de instelling en concentratie bij zijn spelers niets mis was. Feyenoord, in dezelfde opstelling als vrijdag tegen Vitesse (1-1), heerste op alle fronten. De Rotterdammers lieten de bal vlot rondgaan en dwongen meteen al in de eerste helft legio kansen af. Lex Immers (13e minuut) en Samuel Armenteros (45e) kwamen tot scoren. Jean-Paul Boëtius (zijnet) en Stefan de Vrij (kopbal op de lat) waren voor de rust eveneens dicht bij een doelpunt.

Nauwelijks problemen

Feyenoord had van Roda JC, met aanvaller Anco Jansen (ex-De Graafschap) als debutant, vrijwel niets te vrezen. De thuisclub leek er vanaf de beginfase helemaal niet in te geloven. In het eigen strafschopgebied ging er qua dekking van alles fout. Het team van trainer Jon Dahl Tomasson (ex-speler van Feyenoord) mocht nog blij zijn met 0-2 bij rust, al had een schitterende actie van Guus Hupperts in de 40e minuut een beter lot verdiend dan een voorzet in niemandsland.

Gedwongen door de achterstand toonde Roda JC na de pauze iets meer beleving en aanvalsdrang. Het controlerende Feyenoord kwam aanvankelijk echter nauwelijks in de problemen. De ploeg van Koeman was in offensief opzicht een stuk minder gevaarlijk dan voor rust. In de 77e minuut bracht Anouar Kali de spanning terug uit een strafschop, nadat Arnaud Sutchuin Djoum door Lex Immers was gevloerd (1-2). Verder liet Feyenoord het echter niet meer komen.

Gerelateerde artikelen