VOETBAL26 apr '14 17:45

Nürnberg verliest ook zonder Verbeek

Auteur: ANP Nieuws

MAINZ (ANP) - Het ontslag van Gertjan Verbeek heeft niet voor het gewenste schokeffect gezorgd bij 1.

EPA
EPA

FC Nürnberg. De Duitse club verloor zaterdag met 2-0 van FSV Mainz 05 en staat daardoor nog altijd onder de degradatiestreep. Met nog twee wedstrijden te gaan, is de achterstand van Nürnberg op de 'veilige' 15e plaats van VfB Stuttgart 6 punten. De ploeg van trainer Huub Stevens speelde vrijdag al gelijk tegen Hannover 96 (0-0).

Verbeek werd woensdag op straat gezet door de clubleiding vanwege de teleurstellende resultaten van zijn ploeg. Nürnberg verloor acht van de negen voorgaande wedstrijden. Met Roger Prinzen en Marek Mintal als interim-trainers op de bank kon de ploeg geen einde maken aan die dramatische reeks. Shinji Okazaki en Christoph Moritz maakten al voor rust het verschil namens Mainz (2-0). Nürnberg staat op de 17e plaats in de Bundesliga, vlak boven Eintracht Braunschweig, dat met 2-0 verloor bij Hertha BSC. John Brooks en Sami Allagui waren trefzeker namens de ploeg van de Limburgse trainer Jos Luhukay.

Nürnberg en Eintracht Braunschweig hopen beide Hamburger SV nog van de 16e plaats te verdringen. De nummer 16 van de Bundesliga kan namelijk in een play-off tegen de nummer 3 van de tweede Bundesliga nog een langer verblijf in de hoogste afdeling afdwingen. HSV, dat zondag op bezoek gaat bij FC Augsburg, heeft 1 punt meer dan Nürnberg en 2 meer dan Braunschweig.

Gerelateerde artikelen