VOETBAL27 sep '14 22:51

Feyenoord wint in competitie wel van Go Ahead

Auteur: ANP Nieuws

DEVENTER (ANP) - Feyenoord heeft na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen.

ANP
ANP

In Deventer boekte de ploeg van trainer Fred Rutten een overtuigende zege op Go Ahead Eagles, dat de Rotterdammers een paar dagen eerder nog uitschakelde in de nationale bekerstrijd. Tijdens het tweede bezoekje aan de Adelaarshorst nam Feyenoord met duidelijke cijfers revanche: 0-4.

Feyenoord startte met Lex Immers, Karim El Ahmadi en Elvis Manu in de basis. Dat ging ten koste van Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena, die beiden op de bank begonnen. Voor Ruben Schaken was zelfs helemaal geen plaats binnen de selectie.

Die wijzigingen betekenden een andere rol voor Jens Toornstra, een van de weinige Feyenoorders die de afgelopen wedstrijden op het middenveld zijn normale niveau haalde. Bij balbezit van de Rotterdammers fungeerde hij als veredelde rechterspits, bij balbezit van Go Ahead als vierde middenvelder.

Matig

Feyenoord begon matig, maar kwam na bijna een half uur toch fortuinlijk op voorsprong. Giliano Wijnaldum werkte met Immers op zijn huid de bal achter zijn eigen doelman Erik Cummins. Enkele minuten later voorkwam Luke Wilkshire de gelijkmaker. Hij kopte een inzet van Fernando Lewis van de doellijn.

Kort voor de rust verdubbelde Feyenoord, dat steeds meer greep op de wedstrijd kreeg, de marge. Manu , met voorsprong de gevaarlijkste aanvaller, brak uit op links. Toornstra kopte de perfecte voorzet beheerst achter de kansloze Cummins.

Heer en meester

Na de pauze was Feyenoord heer en meester. Met goed veldspel werd de thuisclub doorlopend in de verdediging gedrongen. Na bijna een kwartier besliste Kazim-Richards het duel definitief met een prachtig doelpunt. Van grote afstand knalde de spits raak.

Daarna probeerden de Eagles nog van alles een beetje terug in de wedstrijd te komen, maar dat wilde niet erg lukken. Verder dan een vrije trap van Jop van der Linden op de paal kwam de thuisclub niet. Feyenoord dicteerde de strijd op het middenveld en achterin gaf de ploeg weinig weg. Tot zichtbaar genoegen van de geplaagde Rutten, die eindelijk tamelijk ontspannen vanaf de kant kon coachen. Zeker nadat invaller Mitchell te Vrede ook nog eens de 4-0 had gemaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen