VOETBAL29 mrt '14 22:49Aangepast op 29 mrt '14 23:52

FC Groningen stuit de opmars van PSV

Auteur: ANP Nieuws

EINDHOVEN (ANP) - FC Groningen heeft de opmars van PSV gestuit.

ANP PRO SHOTS
ANP PRO SHOTS

De noorderlingen boekten zaterdag hun eerste competitiezege ooit in het Philips Stadion: 2-3. Tjaronn Chery besliste het duel in de 64e minuut uit een vrije trap. Na acht gewonnen wedstrijden op rij moet PSV daardoor weer even een pas op de plaats maken.

PSV en FC Groningen maakten er een boeiend kijkspel van, dat bol stond van de emoties. Natuurlijk vanwege de afwezigheid van PSV-trainer Phillip Cocu, bij wie donderdag een tumor uit zijn rug is verwijderd. Maar ook vanwege de rentree van Georginio Wijnaldum, die vanwege aanhoudende rugklachten een half jaar niet kon voetballen. Daarnaast leidden de beslissingen van scheidsrechter Tom van Sichem aan beide kanten ook tot heftige emoties.

De thuisclub, met Ernest Faber voorlopig als belangrijkste man op de bank, begon nog wel heel voortvarend aan het duel. Memphis Depay opende al in de 3e minuut de score met een knappe lob over doelman Marco Bizot en verdediger Eric Botteghin, die een vergeefse poging deed het schot met een omhaal van de lijn te halen. Aan die treffer ging dom balverlies van Nick van der Velden vooraf. FC Groningen knokte zich met goed voetbal echter snel weer in de wedstrijd. De snelle aanvallers Filip Kostic en Richairo Zivkovic bezorgden de PSV-defensie handenvol werk. Uit een voorzet van Kostic tikte Zivkovic in de 18e minuut met een subtiele voetbeweging de 1-1 binnen. Zelf zorgde Kostic 2 minuten later voor een Groningese voorsprong, door balverlies van Karim Rekik genadeloos af te straffen (1-2).

Locadia

Uit een makkelijk gegeven strafschop van Van Sichem, na licht contact tussen Ruiz en Botteghin, tekende Jürgen Locadia in de 37e minuut voor de 2-2. Op slag van rust moest Rekik aan de noodrem trekken nadat Kostic hem weer had afgetroefd. Tot woede van Erwin van de Looi hield Van Sichem het bij geel voor de PSV-verdediger. De Groningse trainer moest vervolgens de tweede helft vanaf de tribune bekijken.

Direct na rust had Wijnaldum zijn rentree kunnen bekronen met een doelpunt, maar de luid bejubelde middenvelder gleed de bal net naast. Chery gaf FC Groningen vervolgens na ruim een uur spelen loon naar werken, door een vrije trap vanaf de rechterkant door een vol strafschopgebied in de verre hoek te schieten: 2-3.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen