VOETBAL20 aug '14 16:46

Bundesliga start met tien Nederlanders

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - Vooralsnog staan er komend seizoen in de Bundesliga tien Nederlanders op en naast de velden.

EPA
EPA

In totaal negen spelers en één trainer verdienen hun geld bij een club op het hoogste Duitse niveau. Komende vrijdag, als Bayern München het seizoen opent tegen VfL Wolfsburg, staan er met Arjen Robben en Bas Dost gelijk twee Nederlanders op het wedstrijdformulier.

Of Robben en Dost zullen spelen is maar de vraag. Robben kende een lange voetbalzomer met het Nederlands elftal en ontbrak daardoor vorige week woensdag nog in het duel om de Duitse Supercup met Borussia Dortmund. Dost is op zijn beurt lang niet altijd zeker van een basisplek en zou zelfs weg willen bij Wolfsburg.

Rafael van der Vaart hoopt als aanvoerder van Hamburger SV zijn ploeg naar betere prestaties te leiden dan afgelopen seizoen. HSV handhaafde zich maar ternauwernood, maar hoopt zich dit jaar weer te kunnen mengen in de strijd om Europees voetbal. Dat geldt ook voor Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Roel Brouwers (Borussia Mönchengladbach), Eljero Elia (Werder Bremen) en Paul Verhaegh (FC Augsburg).

Jos Luhukay is de enige Nederlandse trainer. De Limburger coacht Hertha BSC en haalde deze zomer twee landgenoten naar Berlijn. Johnny Heitinga kwam over van Fulham en Roy Beerens verruilde AZ voor Hertha.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen