VOETBAL20 aug '14 13:15Aangepast op 20 aug '14 13:41

Kongolo kan na WK debuut in Jong Oranje maken

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Terence Kongolo gaat begin september niet mee met het 'grote' Nederlands elftal, maar zal naar alle waarschijnlijkheid wel worden opgenomen in de selectie voor de EK-kwalificatieduels van Jong Oranje in dezelfde periode.

ANP
ANP

De verdediger van Feyenoord is door Adrie Koster opgenomen in de 35-koppige voorselectie voor de ontmoetingen met de leeftijdsgenoten van Georgië en Slowakije.

Kongolo was met de ploeg van oud-bondscoach Louis van Gaal nog actief op het WK in Brazilië. Opvallend genoeg speelde de 20-jarige nog nooit voor Jong Oranje. Hij kwam eerder wel uit voor Oranje onder 19 en onder 17.

Van Gaal gaf in de aanloop naar het WK ook de kans aan Karim Rekik, Quincy Promes, Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena, maar zij redden het niet. Dat viertal is net als Kongolo nu opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje.

Koster

Koster riep met Promes (Spartak Moskou), Nathan Aké, Marco van Ginkel (beiden Chelsea), Chris David (Fulham) en Ola John (Benfica) vijf spelers op die in het buitenland actief zijn. De overige 30 voetballen in de eredivisie, of bij de beloftenelftallen van Ajax, PSV en FC Twente in de Jupiler League.

Voor Koster zijn de thuiswedstrijden tegen Georgië (4 september) en Slowakije (8 september) de eerste klussen als coach van Jong Oranje. Hij volgde Albert Stuivenberg op, die met Van Gaal vertrok naar Manchester United. Koster maakt op 29 augustus de definitieve groep bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen