VOETBAL25 apr '14 22:03

FC Volendam grijpt naast plek in play-offs

Auteur: ANP Nieuws

VENLO (ANP) - FC Volendam heeft op de slotdag van de Jupiler League naast een plek in de play-offs gegrepen.

ANP
ANP

De ploeg van trainer Hans de Koning ging vrijdag hard onderuit bij VVV-Venlo en duikelde daardoor van de zevende naar de negende plaats in de Jupiler League. De nummers 2 tot en met 8 gaan samen met Sparta Rotterdam (vervangend periodekampioen) de play-offs in, waarin ze met de nummers 16 en 17 van de eredivisie strijden om twee plekken op het hoogste niveau.

Volendam greep vorig jaar tijdens de laatste speelronde naast de titel in de Jupiler League en moest vrijdag weer een bittere teleurstelling incasseren. De Noord-Hollandse ploeg zou bij een gelijkspel in Venlo verzekerd zijn van de play-offs, maar kreeg met 4-0 klop en zag De Graafschap en Fortuna Sittard passeren. De andere deelnemende ploegen aan de strijd om promotie naar de eredivisie zijn FC Dordrecht, Excelsior, FC Den Bosch, VVV en FC Eindhoven.

Fortuna Sittard speelde met 1-1 gelijk bij FC Emmen en hield Volendam op doelsaldo onder zich (+14 om -4). De Graafschap klopte Jong Ajax met 2-0 door twee treffers van Vincent Vermeij, die voor de winterstop nog bij de Amsterdammers speelde. De 'Superboeren' eindigden daardoor na een roerig seizoen nog als zevende in de Jupiler League, net onder FC Eindhoven dat tegen de amateurs van hekkensluiter Achilles'29 afsloot met een overwinning: 1-2.

Het noodweer zorgde vrijdag voor oponthoud in de Jupiler League. De wedstrijden Excelsior - FC Oss, Almere City FC - Willem II en Telstar - Jong FC Twente lagen enige tijd stil vanwege het onweer.

Gerelateerde artikelen