VOETBAL22 okt '14 19:11Aangepast op 22 okt '14 20:27

Basisdebuut Steenvoorden bij Feyenoord

Auteur: ANP Nieuws

RIJEKA (ANP) - Matthew Steenvoorden maakt donderdag bij Feyenoord in Kroatië zijn debuut in het basisteam.

Matthew Steenvoorden (R). ANP
Matthew Steenvoorden (R). ANP

De 21-jarige verdediger krijgt van trainer Fred Rutten een kans in de uitwedstrijd tegen HNK Rijeka voor de Europa League. Hij viel afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) kort na de rust in als vervanger van routinier Joris Mathijsen, die last had van een kuitblessure.

Steenvoorden zal met Terence Kongolo het centrale verdedigingsduo vormen, zo maakte Rutten woensdag voor de afsluitende training bekend. ,,Dit is voor Matthew een mooie kans om zichzelf te presenteren. Wanneer bij ons bijvoorbeeld een centrale verdediger wegvalt, pak ik de volgende. Ik ben er geen voorstander van om mijn elftal om te gooien'', gaf Rutten te kennen.

Met Mathijsen ontbreekt ook Sven van Beek nog, door een dijbeenblessure die hij eerder deze maand bij Jong Oranje opliep. De 32-jarige verdediger Khalid Boulahrouz, die bij zijn nieuwe club lang sukkelde met een knieblessure, is wel meegereisd naar Kroatië, maar zal waarschijnlijk op de bank beginnen. Aanvoerder Jordy Clasie voelde zich woensdag niet helemaal lekker, maar zal normaal gesproken volgens plan in actie komen.

Van de drie tegenstanders in groep G is HNK Rijeka de grote onbekende voor Feyenoord. Rutten en zijn staf hebben niettemin inmiddels een goed beeld van de Kroatische nummer 2, die eerder in het eigen markante stadion titelhouder Sevilla op 2-2 hield.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen