VOETBAL9 dec '14 22:57Aangepast op 9 dec '14 23:48

AS Monaco verrassend groepswinnaar

Auteur: ANP Nieuws

MONTE CARLO (ANP) - AS Monaco heeft dinsdagavond verrassend de achtste finales bereikt van de Champions League.

EPA
EPA

De ploeg van trainer Leonardo Jardim won op eigen veld met 2-0 van concurrent Zenit St. Petersburg. Doordat het duel tussen Benfica en Leverkusen in 0-0 eindigde, belandde Monaco op de eerste plaats in groep C, gevolgd door Leverkusen en Zenit.

In de eerste helft vielen zowel in Monaco als in Lissabon geen treffers. De beslissing moest derhalve in het tweede bedrijf vallen. Na ruim een uur brak Aymen Abdennour in Monaco de ban (1-0). Daarmee was de ploeg van bankzitter Maarten Stekelenburg virtueel groepswinnaar. Er brak echter nog een lang en spannend half uur aan waarin alleen Fabinho namens Monaco in de voorlaatste minuut nog tot scoren kwam (2-0).

Monaco kwalificeerde zich voor de eerste keer in tien jaar voor de volgende ronde in de Champions League. Dat deed de ploeg van doelman Stekelenburg met slechts vier gemaakte doelpunten. Alleen het Spaanse Villarreal kwam in het seizoen 2005-2006 tijdens de groepsfase van de Champions League als poulewinnaar nog minder tot scoren in zes wedstrijden (drie keer).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen