VOETBAL12 sep '14 08:23Aangepast op 12 sep '14 14:16

AZ: geen nieuws over Van Basten

Auteur: ANP Nieuws

ALKMAAR (ANP) - oetbalclub AZ gaat voorlopig niet in op de berichtgeving in De Telegraaf dat Marco van Basten stopt als trainer van de Alkmaarse club.

ANP
ANP

,,Marco meldt zich begin volgende week in Alkmaar. Daarna treden we verder naar buiten'', liet een woordvoerder van de eredivisionist weten. Van Basten, deze zomer overgekomen van sc Heerenveen, meldde zich eind augustus ziek.

Van Basten zelf liet in een sms aan AD Sportwereld weten dat hij niet vertrekt bij AZ. ,,Maandag, na AZ - Heerenveen, komt AZ met een persbericht'', aldus de trainer.

AZ voerde in eerste instantie privéproblemen aan als reden dat de coach bij het duel met FC Dordrecht (30 augustus) niet op de bank zat. Die zouden al langer tot fysieke klachten hebben geleid. Later bevestigde de club dat Van Basten kampte met hartkloppingen. Volgens speculaties zouden die te maken hebben met het overlijden in juli van zijn vader Joop. De voormalig topaanvaller liet zich vorige week vrijdag nog wel even zien bij een oefenduel met KV Mechelen.

De taken van Van Basten worden waargenomen door de assistenten Alex Pastoor en Dennis Haar, beiden in bezit van het hoogste trainersdiploma. Volgens De Telegraaf is Pastoor de beoogde opvolger van Van Basten die mogelijk verder gaat bij AZ in een rol als adviseur. Daarmee komt mogelijk een vroegtijdig einde aan de trainersloopbaan van de oud-spits die begon als bondscoach van Oranje (2004-2008) en daarna een jaar Ajax onder zijn hoede had. Via Heerenveen (2012-2014) belandde hij deze zomer bij AZ.

Gerelateerde artikelen