VOETBAL24 aug '14 04:12

Koppositie op het spel in Amsterdam

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De koppositie in de eredivisie staat zondag in Amsterdam op het spel tijdens de topper tussen Ajax en PSV.

Ajax-coach Frank de Boer (ANP)
Ajax-coach Frank de Boer (ANP)

Beide topclubs zijn met 6 punten uit twee wedstrijden goed aan het seizoen begonnen. De ploeg uit Eindhoven staat op basis van het doelsaldo aan kop, gevolgd door de titelverdediger uit Amsterdam.

Bij Ajax keren de verdedigers Ricardo van Rhijn en Joël Veltman terug in de ploeg. PSV komt zonder de geblesseerde rechtsback Santiago Arias naar de ArenA, maar kan wel weer een beroep doen op Jetro Willems. Met Memphis Depay beschikt trainer Phillip Cocu over de topscorer van de eredivisie. De 20-jarige aanvaller scoorde al vier keer en verlengde eerder deze week, ondanks belangstelling van tal van clubs, zijn contract in Eindhoven met 1 jaar. Op de topscorerslijst van de eredivisie staat Lasse Schöne van Ajax tweede met drie treffers.

FC Groningen en PEC Zwolle hebben na twee wedstrijden ook de volle buit. De noorderlingen gaan op bezoek bij ADO Den Haag, PEC Zwolle speelt al om 12.30 uur thuis tegen Vitesse. De topper in Amsterdam, het sluitstuk van de derde speelronde, begint om 16.45 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen